lauantai 17. toukokuuta 2008

Taitavaa työskentelyä.

JYVÄSKYLÄ 17.5.2008
Tuomari Marja Lahikainen (A- & B-kisa) ja Sisko Pulkkinen (C-kisa)

Maxi3, A-kisa, ihanneaika 46.
Tulos HYL

Maxi3, B-kisa, ihanneaika 47.
Aikavirhe -0,31. Ratavirheet 0.
Tulos 0. Sijoitus 6./31.

Maxi3, C-kisa, ihanneaika 34.
Aikavirhe +5,10. Ratavirheet 0.
Tulos 5,10. Sijoitus 4./30


Kotiuduimme juuri kisahumusta Pohjanlammen koulun kentältä, Kuokkalasta. Saatiin aika lämmin ja aurinkoinen päivä, vaikka onneksi tuuli vähän leyhäytteli, jotta ei ihan tukalaksi mennyt. Kenttä pölisi kyllä ja radalla tuli kuuma, mutta metsän viileydessä oli kiva käydä läämmittely- ja jäähdyttelylenkeillä.

Päivälle tuli kolme starttia, mietin jo, että jos näyttää pahalta, niin jätän viimeisen starttaamatta. Viime viikonlopusta tiesin, että Sisko Pulkkisen ratojen ihanneajat ovat lähes epäinhimillisiä. Onneksi A- ja B-kisan tuomaroi Marja Lahikainen, jolla oli selkeästi stressittömämmät ihanneajat, vaikka tottakai niihinkin päästäkseen pitää suorituksen olla melkoisen sujuva.

A-KISA

Päivän eka startti meni penkin alle. Ensimmäinen moka tapahtui vaiheessa, kun ohjasin Ursan puomilta putkeen. Ursa valitsi ihan oikean pään, mutta itse turhaan hätiköin samantien toiseen suuntaan kepeille ennakoiden, joten Ursa laittoi liinat kiinni ja peruutti putkesta ulos. Siitä ensimmäinen vitonen.

Toinen virhe tuli kepeillä. Ursa pujotteli kisatilanteeseen nähden nopeasti (josta olen kyllä todella tyytyväinen), rytmi meni kuitenkin sekaisin ja Ursa jätti yhden välin pujottelematta. Aavistuksen pohdin mitä tehdä ja kävin kiertämässä viimeisen kepin, jotta kepit loppuivat oikein. Tästä hylky kuitenkin. Jäin kyllä miettimään tätä, piti oikein tavaa sääntökirjaa, josta otteita seuraavaksi. PUJOTTELU, Arvostelu. Hylkääminen: estesuoritus tulee päättää oikein, muuten suoritus hylätään seuraavalla esteellä. Kieltäytyminen: koira joutuu palaamaan takaisin esteelle. Ratavirhe: keppivälin ohittaminen. Oman ymmärrykseni mukaan meille olisi pitänyt tulla kepeiltä Ursan kanssa kymppi eikä hyllyä - vaan samapa tuo, ei se olisi enää rataa pelastanut.

Loppu menikin ihan kivasti. Erityisen tyytyväinen olin siihen, miten sujuvasti ja helponoloisesti sain Ursan putkeen nummero 13. En estellyt liikaa, vaan ronskisti ohjasin Ursa vasemmalla puolellani ohi väärän pään ja hienosti kohti oikeaa putken suuta. Saatiin vältettyä kaksi ansaa, toinen putken pää ja valloittava Aa. Loistavaa!

Samoin olen iloinen siitä, että sain Ursan kauniisti 16-aidalta keinulle takaaleikkauksella. Loppuosa meni virheittä, mutta tyhmästi otin etumatkaa ihan liikaa keinulta ja takaaleikkaus tapahtui melkein paikaltaan, samoin valssi renkaalle oli myöhässä. 18-19 kaarroksesta tuli aika väljä.

Ekarata oli omalta osaltani vähän kokeileva, Ursakin ilmoitteli, kun ohjaukseni oli niin kökköä, varovaista ja myöhässä. Mulla on ollut vasen reisilihas jumissa jo reilun viikon, selkeästi oli jo paranemaan päin, vaan eilen töissä onnistuin reväyttää sen lievästi. Mietin kovasti jätänkö kisat väliin, mutta en malttanut. Tänään pidin erityisesti mielessä sen, että lihakset pysyisivät lämpimänä normaalia paremmin, venyttelin ja verryttelin. Ajattelin, että kokeilen miltä tuntuu, jos juokseminen on tuskaa, en starttaa. Onneksi jalka toimi, vaan ihan maksiminopeuteen en uskaltanut kiihdyttää, varsinkin A-kisassa näkyi se, että olin kokeilumielellä.

B-KISA

Tokastartti meni huomattavasti edeltäjäänsä loistavammin, edelleenkään en uskaltanut täysillä revittää, mutta selkeästi reippaammin kyllä, reisi tuntui vähän oudolta ja selkeästikään ei niin normaalilta, mutta varsinaisesti ei tehnyt kipeää.

Suoritus oli sujuva ja tuloskin sen mukainen. Toinen kolmosluokan nolla meille! :D Siltä osin ei tietenkään pahaa sanottavaa, vaikka olikin aikalailla meidän yhteistä perusmeininkiä, ei siis mitään silmiinpistävän mahtavaa. Loistava kohta oli putkelta keinulle, jossa erityishuomio ohjaajan oikea-aikaiseen valssiin, tuntui, että olin kuin vahingossa ihan nappipaikassa - tiedä sitten miten se tapahtuikaan... Oikein kivaa menoa.

C-KISA

Tämä hirvitti jo ihan heti, jos Ursan jaksaminen tai oma jalkani olisi näyttänyt merkkejä lopahtamisesta, en olisi startannut ensinnäkään. Rata oli kuitenkin sen verran kivanoloinen, etten taaskaan malttanut olla menemättä... Tuomarin puhuttelussa suljin korvani, en edes halunnut kuulla ihanneaikaa.

Eihän tietenkään päästy tuomarin tiukkaan aikaan - ei muuten päässyt kukaan muukaan maxi... Yksi 0,79 ja kaikki muut yliaikaa. Yhteensä kuusi nollasuoritusta ja meidän neljänneksi nopein. Ihan ei päästy palkinnoille, mutta olen kyllä erityisen tyytyväinen muuten. Missään tapauksessa ei mennyt huonosti. Rata oli hyppyrata ja periaatteessa paljoltikin meidän näköinen. Sen verran haltuunottoa ja tiukkaa kurvia, että peitottiin nopeammat ja sooloilevat hyllyttäjät, mutta myös sen verran suoraa, että saatiin kiihdytelläkin.

Yritin välttää ohjauksessa valsseja, selvittiin kahdella. 5 ja 6 aitojen välissä takaaleikkasin (monet valssasivat), valssilla kasille ja samoin ysille, jotka olivatkin sitten onneksi meille radan ainoat. 17-putkesta mäkelöillä 18-aidalle. Ursalla oli tässä vaiheessa sen verran vauhtia, että takaaleikkauskin olisi onnistunut, vaan en siinä tiimellyksessä lähtenyt ottamaan suunnitelmaa B käyttöön.

Rata oli kiva suorittaa ja meidän meno sujuvan tuntuista. Ei mitään ylimääräisiä kömmähdyksiä ja kiepauksia. Taitava Ursa! :D

A-kisan jälkeen tunnelma ja mieliala oli vähän lattea, vaan onneksi loppupäivä näytti, että meissäkin on potentiaalia. Toki täytyy tuolle vauhdille tehdä vielä jotain, mutta ainakin meillä on selvät mahdollisuudet korkeammalle. Vielä meille palkintopaikkakin heltiää. ;)

Ei kommentteja: