tiistai 13. toukokuuta 2008

Kepit alkaa sujua.

LUNAN JATKO2-AGILITYTREENIT 13.5.2008

Viileä keli, Killerille ajellessa satoi jopa jotain rännän ja rakeiden välimuotoa. Treenien lopussa ilta-aurinko pilkahteli ja suojapaikassa jopa lämmitti, vaan pipo oli päässä... +2.

OHJATTU TREENI I

Tämän päivän ohjatun treenin teemana oli takaaleikkaus. Pari aitaa ja suora putki. Ensin koira vain putkeen, sen jälkeen yhden aidan takaa, viimeisenä vaiheena koira ohjataan kahden aidan takaa ja takaaleikkaus toka-aidan ja putken välissä. Tänäänkin yritin pitää toistot vähissä, enkä turhaan tehnyt ensimmäisiä simppelimpiä vaiheita kummaltakin puolelta. Namitäti-Niina palkkasi eka- ja tokavaiheessa, varsinaisessa takaa-leikkaus harjoituksessa nami tuli ohjaajalta.

Luna lähtee hyvin ja tekee itsenäisesti, etenee, eikä ihmettele takanaleikkaamista. Itse pitää jatkossa vain petrata sitä, että ilmoittelen Lunalle minne putken jälkeen pitää kääntyä, pitää pitää äntää silloin, kun koira on putkessa. Tällä kertaa keskityin aikalailla etenemisen kannustamiseen ja haltuunotto jäi vähemmälle. Ei tahkottu kuitenkaan ohjaajan virheitä, pitää muistaa seuraavalla kerralla.

OHJATTU TREENI II

Kun aikaa vielä treenien lopuksi jäi niin otettiin pientä pätkää, ideana lähinnä mutkaputkeen meno. Me ei otettu Lunan kanssa suuria, sen verran väsyneen oloinen rouva oli. Yhden aidan takaa putkeen ja mäkelöillä (persjättö) palkka, pari toistoa.

ITSENÄINEN TREENI

Ohjauskuvioille varattuna kolmen aidan rypäs ja kaksi rinnakkaista aitaa (viimeksi mainittuja ei Lunan kanssa otettu, periaatteessa voisi treenata vaikka välistävetoja, kasia, takaahyppyjä jne.), kepit, rengas ja keinu.

Aitojen kanssa sai pieniä ohjauksia otettua, kuljetusta työntämällä kumpaankin suuntaan. Valsseja molempiin suuntiin. Meni ihan kivasti. Pidin hyppykorkeudet matalalla ja mamma loikki hyvin.

Keppejä otettiin muistaakseni kolmeen eri otteeseen, jokaisella kerralla pari kolme toistoa. Luna oli tavattoman näppärä. :) Vauhtiakin jo on ja suorittaminen namikäden perässä on melkoisen sujuvaa jo. Toki epäonnistumisiakin, lähinnä johtuen ohjaajan hätiköimisestä, vaan jokatapauksessa keskimäärin oikein kivoja kepityksiä.

Renkaalla tehtiin aikalailla samantyyppisesti mitä viime viikollakin. Kutsuhyppyjä ensin, jonka jälkeen sivummalta (kumankin puolen), kuitenkin varmistaen, että koira hyppää oikeasta rei'ästä. Luna sujahtaa hienosti maxirenkaasta, eikä yritä sivustoilta. Ehkäpä tästä tulee Lunallekin himoeste, jolla suorittaessa voipi brassailla, kuten Ursa tekee.

Keinu oli myös viime viikolla ja sen suorittamisessa on jo nyt näkyvillä selvä kehitys. Luna tajusi kivasti, että ollaan kiipeämässä ylös, eikä yrittänyt oikaista suoraan maitse namikipolle. Edelleen nakitin trenikaverin pehmentämään keinun laskeutumista, enemmän niin, että Luna itse laskisi keinun painollaan, mutta viimeinen rämähdys pehmennettäisiin vielä. Kivoja suorituksia. Ainoa ongelma oli se, että Luna istahti alastulokontaktilla vinoon aina, kun ohjasin vasemmalla, oikealla ohjatessa istahti suoraan. Periaatteessa pitäisi pidättäytyä noista istumisista, pitää todellakin kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta ja opettaa Lunalle juoksukontaktit. Ensikerralla kontakteilla namikippo maahan, mutta matka jatkuu välittömästi namin syömisen jälkeen, näin ollaan kuitenkin suoritettu alusta asti ja näin suoritettiin muistaakseni myös viime viikolla - mistä lie tämänkertainen hairahdus.

Ei kommentteja: