tiistai 13. toukokuuta 2008

Käyttäytymistä.

Lunan agitreenien lopuksi hoksasin saaneeni tekstiviestinä ilmoituksen, että olemme Ursan kanssa saaneet varapaikan BH-kokeessa, otin sen vastaan. Hiippasen jännittää, kun ei ole ihan niin tosissaan nyt treeaillut, vaan otettiinpa illan päälle pientä treeniä jäähdyttelylenkin lomassa.

Pitkähköjä seuraamisia käännöksineen, pari luoksetuloa ja liikkeestä jäämisiä. Istuminen taitaa olla kököin liike tällä hetkellä, ilman pientä taka-askelta se ei istahda, vaan jää seisomaan. Todennäköisesti kokeessa kuitenkin varmistan liikkeet, vaikka joutuisinkin ikäänkuin kaksoiskäskyttämään tai pysäyttämään liikkeen hetkeksi.

Pari paikkamakuuta vielä agikentän laidalla niin, että toiset treenasivat ihan vieressä (vastannee pitkälti sitä tilannetta, mikä käyttäytymiskokeen paikkamakuussa vallitsee, kun toinen suorittaa vieressä liikkeitä luoksetuloineen). Ursa pysyi hyvin. Oma epävarmuus vain tuohon on, kun ei ollenkaan pääse näkemään mitä koiran päässä liikkuu - huomenna voisi ottaa taas peilin avulla. Tavattoman pitkiä pätkiä en ottanut, minuutin ja kaksi minuuttia. Kunhan saisi sen mielenkiinnon pysymään yllä, ei se välttämättä toisista koirista kiinnostu, mutta tylsistyessään kyllä sijaistoimintona ympärillä olevista hajuista.

Koe järjestetään tostaina Palokan viihdekeskuksella, jossa käytiin tsekkaamassa saman tien paikat. Otettiin kentällä patukkaleikkiä, jonka jälkeen luoksetulo todella pitkältä matkalta (100-150m), kentän vastakkaisilta laidoilta. Ursa lähti makuulta hyvin ja laukkaa kyllä luokse ja istuu nätisti eteen - tässä ollaan menty hurjasti tänä vuonna eteenpäin.

Huomenna vielä loppurutistus sen liikkeestä istumisen kanssa....

Jos koskaan kaupunkiosuuteen asti päästään, niin siinä ei enää pitäisi olla mitään jännitettävää - ainakaan kovin.

Ei kommentteja: