keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Lönkyttelyä.

LUNAN JATKO2-AGILITYTREENIT 3.6.2008

Luna pääsi eilisessä aika kuumassa auringossa suorittamaan jotain, jota pystyi jo kättelyssä sanomaan melkein radaksi. :) Vähän velttoutta aiheuttava keli, eikä mammassa ollut edelliskertaista intoa, mutta silti saatiin ihan varmaa suorittamista.

OHJATTU TREENI

Radanpätkä alkoi kahdella aidalla, jonka jälkeen hypättiin yksi yhdeksänkymmenen asteen kulmassa oleva aita, joka kiertämällä jatkettiin edelleen suoralla Aalle ja okserille lopetettiin. Rata kierrettiin kumpaankin suuntaan.

Ensimmäisellä yrityksellä käännyttiin vasemmalle ja ohjasin Lunan suorituslinjalta valssilla ristiin niin, että kaarsin itse ulkokautta. Lähdettiin yhtäaikaa, kakkosaidan jälkeen vastakkaisella kädellä pieni haltuunotto, hypyn yli valssaten ja kokoajan liikkeessä pysyen. Aan kontaktin Luna otti hyvin ja hyppi kaikki esteet hienosti, vaikka selkeästikään ihan sitä viime kerran intoa ei ollutkaan. Kuumuus verotti Lunasta mehuja.

Toisella kerralla käännyttiin oikealle jälleen yhtäaikaa lähtien. Luna päätti kättelyssä irrota Aalle, josta vain palkkaa, hyvähän se on jos mamma etenee. Toisella kerralla tiukemmin kakkosesteen jälkeen haltuun, tällä kerralla kokeilin eri ohjaustekniikkaa, hyppäytin Lunan riman yli ja jatkoin vasemmalla kädellä ohjaamista niin, että käytännössä pyöräytin sen oikean siivekkeen ympäri. Saatiin kyllä tämä onnistumaan, mutta kuten epäilin, Lunalla ei parhaalla mahdollisella tavalla toiminut se, kun itse pysyin melkein paikallani, mamman vauhti hiipui valtavasti. Aa taas hyvin ja okseri yli. Nämä toitot sai riittää, vaikka viimeisen yrityksen ensimmäinen rima tipahtikin.

ITSENÄINEN TREENI

Kepit, pussi, keinu, aita (+ kaksi aitaa).

Kepeillä Luna oli taas loistava. :) Otettiin vaihteeksi täysipitkillä kepeillä ja Luna tulee sujuvalla vauhdilla namin perässä kummankin puolen. Hakee myös kannustamalla itse keppivälejä, mutta kaksitoista keppiä on tässä vaiheessa vähän liikaa. Täytyy yhdessä namivedätysten kanssa vahvistaa itsenäistäkin hakemista vaikka neljällä tai kuudella kepillä. (Lisäksi vedätin partis Haikkaa (1.lk) namilla keppien vasemmalta puolelta, kun ihmisensä sanoi, ettei koira osaa (tai itse ei osaa sujuvasti vedättää ja paineistaa koiraa). Hienosti poika teki kuitenkin minunkin kanssa hommia. Iloista huomata, että pystyy itse taipumaan ja löytämään vieraankin koiran kanssa tuon vedätysrytmin aika nopeasti.)

Pussilla otettiin varmaankin neljä toistoa. Ei paljoa muistivaikeuksia Lunalla, namikippo pussin päähän ja rinnalla juosten pussiin ja joka kerralla mamma-matonen aurasi kangasta tieltään.

Keinu otettiin myös neljään otteeseen (pari toistoa kummankin puolen). Tällä kertaa päästiin siihen pisteeseen, että otettiin sitä ihan itsenäisetsi. Namikippo maassa ja koira hihnassa ilman pehmennyksiä. Luna osasi hienosti. Vahvistin alastulokontaktille pysähtymistä ja palkkasin namikippoon kehuen ja keinua toistellen.

Yksittäisellä aidalla tehtiin kohtuu matalalta hyppykorkeudelta (ehkä 45cm) kasia. Sähäkkyyttä suorituksessa ei ollut, mutta hyvin Luna totteli ohjausta ja kiersi siivekkeitä. Lisäksi tein ilman esteitä Lunan kanssa namiavuilla syli- ja poispäinkääntöjä kumpaankin suuntaan.

Ei kommentteja: