lauantai 28. kesäkuuta 2008

Anja Lehtiö I

ANJA LEHTIÖN VIIKONLOPPUKURSSI
Jyväskylä 28.6.2008

Oikein onnistunut päivä. Tykkäsin kovasti Anjan kouluttamistavasta, hän oli positiivinen, jokaiseen treenaajaan paneutuva, reipas kouluttaja, joka väänsi tarvittaessa rautalangasta, näytti moneen kertaan ja kädestä pitäen. Kehui, ei puuttunut hellekelissä pikkuvirheisiin, mutta ainakaan itsellä ei jäänyt keskeneräiseksi mikään, joten ihan onnistui laittamaan pisteen koulutukselle (tätä voisi pyytää mahd. ensi vuoden 2009 HuPiJaan kouluttajaksi).

ESTEIDEN TAKAA KIERTO

Päivän teemana oli esteiden takaa kierto, jota opeteltiin pakkovalssin, twistin ja wrapin kautta. Viimeksi mainittu oli taasen ihan uusi juttu (vaikka toki tuota on tullut ennenkin tehtyä - ilman nimeä tosin).

Ensin käytiin nämä kolme ohjausjuttua Anjan kanssa läpi ja Anja näytti ne vielä oman koiransa kanssa. Nämä yksittäiset jutut ensin parilla aidalla, joka hyvin antoi eväitä vaikka kotipihaharjoitteluun (keillä piha on...). Ensin kuivaharjoiteltiin, jonka jälkeen järjestyksessä käytiin kokeilemassa Anjan valvovan silmän alla.

Wrap = koira kiepahtaa siivekkeen ympäri, tiedättähän nämä lettuset joiden sisällä on sörsselssöniä, siitä siis tulee nimi melko loogisesti, koira tekee wrapin siivekkeen ympärille.

Twist = twistailua, ensin koira huiskastaan siivekkeen taakse, toisella kädellä vastaan, peruutellaan ja vaihdetaan taas kättä.

Pakkovalssi = väännetään väkisin ja vasta kohdalla, työskennellään käytännössä sillä puolella, josta koira ponnistaa (kun twistissä ja wrapissa jäädään esteen toiselle puolelle ja koira kiertää ohjaajaa kohti).

Pidä ohjaus päällä ja huomioi laserin näyttö!

OHJATTU

Ohjatussa sitten käytettiin näitä opittuja hyväksi. Kolmosaidalla vaihtoehtoja oli useita, toki siihen olisi voinut tehdä kaikilla noilla edellämainituilla. Jo ennen kuin tiesin päivän teemasta ja tutustuin rataan päädyin pakkovalssiin ja siinä pysyinkin - hienosti toimi.

Wrap tehtiin keppien jälkeiselle aidalle, joka onnistuikin tosi hyvin! Muisti vain pitää laserin (rintamasuunta) koirassa, peruuttaa suoraan eikä pyllistellä vikasuuntiin.

Aan jälkeinen vaikea kulma hypyn kautta putkeen onnistui myöskin tosi hienosti, ei epäilystäkään ettei olisi hoksannut putkea. Piti vain tehdä vekkiä ennen hyppyä, jotta linjasta tuli tosi viisto, mutta suora putkea kohti.

Ainoa varsinnainen ropleemakohta oli 15-17 välissä. Viidenneltätoista kuudennelletoista ohjauskuviot joita käytiin läpi olivat valssi (ja takaa huiskasu), sylikääntö ja poispäinkääntö. Jälleen kerran olin jo itsenäisessä rataantutustumisessa ajatellut sen poispäinkääntönä ja sen sitten toteutinkin. Se tuntuu selkeästi omimmalta ja meille sopivimmalta, valssilla minä tipahdan kärryiltä ja sotkeudun jaloissani ja sylikäännössä Ursa hidastuu, kun sen pitää tulla suoraan rintaani kohti.

Tässä kohdassa ongelmaksi muodostui se, että ajauduin ekakerralla aivan liian syvälle ja koska mielessä pitää pitää se, että etäisyys koiraan pysyisi kokoajan samana, niin työnsin omalla sijoittumisellani Ursan yli 16 hypystä väärään suuntaan. Kun hallitsin itseni, olin tarpeeksi etäällä ja otin Ursaa ajoissa haltuun (plus menosuunta ja laser 16 hypyn ohi eikä hypyn 15 suuntaisesti) sain onnistumaan poispäinkäännöllä hienosti.

Tänään oli tekemisenmeininkiä, itsekin olin ihan eri sfääreissä kuin torstain treeneissä, jotenkin oli olo, että oli tilaa tehdä. Onnistuttiinkin vielä hienosti!

KEPPISYÖTTÖJÄ

Lopuksi otettiin kepeille syöttöjä. Sekä avokulmasta, että suljetusta tai kiertokulmasta. Kaikkiaan onistui hyvin jälleen. Näitä ollaan otettukin. Ainoastaan yhteen jouduttiin ottamaan toisto ohjauskämmin takia, kyseessä oli suljettu kulma, jossa jäin itse keppien vasemmalle puolelle. Ilman eri ohjausta olisin varmasti ottanut Ursan suoraan eka kepin takaa vasemmalla kädellä, vaan kun Anjalla oli tapa "syöttää ja kalastaa" eli syöttövaihe sekoitti. Jokatapauksessa syötin Ursan keppien taakse ja samantien kalastin, Ursa tuli ennen ensimmäistäkään keppieä pois. Hätiköin ja etuilin, enkä malttanut siis.

Innolla odottelen huomista, kun hommat jatkuu. :)

Ei kommentteja: