tiistai 1. heinäkuuta 2008

Muumimamma.

LUNAN JATKO2 AGILITYTREENIT 1.7.2008

Luna ristittiin tänään treeneissä Muumimammaksi. Sellainenhan se on, lempeä ja rauhallinen olemus, jonka voisi kuvitella keittelevän mehua ja pyöräyttelevän lapsukaisille torttua. Luna tekee kyllä pitkälti agilityssa juttuja enemmän sen vuoksi, että minä pyydän sitä tekemään, kuin siksi, että sen nauttisi suunnattomasti itse tekemisestä - kuten Ursalla.

Mulla oli kamera mukana ja napsin kuvia, vastaavasti sitten Aino tarttui halukkaasti kameraan, kun me Lunan kanssa tehtiin. Tack!

OHJATTU

Vähän kieputustakin. Systeemissä takaahyppy ja valssikin. Rengas radalla, jota tähän asti ollaan tehty vain yksittäisenä. Oli aika kuuma shortsikeli ja mammassa se näkyi. Ensimmäinen suoritus (rata suuntaan Aa-aita-aita-rengas) oli hyvä varsinkin renkaan osalta, jossa se katsoi jo hyvästi renkaan ohi, mutta silti hienosti kävi koukkasemassa renkaan mukaan. Loistavaa.

Toiseen suuntaan sitten vähän kankeutta. Lähtötilanne oli Lunalle houkuttava, kun namikippo oli juuri ollut Aan alastulolla ja Lunahan katseli sinne, eikä renkaan läpi, pari kertaa siis meni ihan ohi tsekkaamaan olisiko ollut Aalla namia - ei ollut. Kolmannella kerralla sain sen sentään lähtemään renkaalle, mutta se tuli sivusta, jonka jälkeen otin renkaan kerran kutsuhyppynä ja ohjasin renkaan sivusta tarkasti, josta jatkettiin radalle. Takaahypyt kumpaankin suuntaan onnistui hyvin, suunnassa rengas-aita-aita-Aa jäin sisäkurviin.

Aalla Luna ottaa kontaktit, mutta eihän se istumaan jää, kun minä tupelo taas pyysin siltä istumista, vaikka ollaan otettu juoksukontakteina. Plääh mikä lahoaivo. Enpä minäkään näemmä muista pysyä samassa systeemissä aina, olisihan toki riittänyt se, että Luna nappaisi namikiposta namin, jonka jälkeen jatketaan suoraan.

ITSENÄISET (Niina tosin katsoi vierestä)

Kepit otettiin ehkä pari kertaa kummankin puolen, yhdellä kertaa jatkettiin kepeiltä hypylle. Edelleen vasemmalla puolellani osaa itsekin hakea pujottelua, mutta oikealla puolellani mennessään ei loppuun asti - ehkä 4-6 ensimmäistä keppiä osaa hakea. Lunan rytmi on ok ja se tietää ekan välin, joten hyvä jatkaa.

Pussia pitkästä aikaa. Liikaa parilla ekalla kerralla oletin, että Luna menee pusiin hypyn jälkeen, vaikka pussin päässä oli namikippo. Tästä on hyvä kuvakin - kumpikin meistä juoksee lennokkaasti eri puolilla pussia.... Tarkkuutta tähän, niin sain sen menemään oikein. Eihän Luna ampaise, mutta tulee sentään reippaasti.


Ilmoittauduttiin syyskaudelle mölliryhmään, saapi näkee mitä tuosta Muumimammasta vielä tulee. :) Kuinka kauan se jaksaa tehdä vain minun mielekseni. Lunakin kyllä menee, mutta eihän agility sen laji ole siinä määrin kuin Ursan, Luna voisi olla onnellinen ilmankin "kaikenmaailman harrastuksia" (Ursa ei niinkään, se tarvii toimintaa). Katellaan.

Ei kommentteja: