sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Luna ja Ursa samoissa kisoissa.

JATIN MÖLLIKISAT 6.7.2008

Tänään oli Jatilla möllikisat, järjestäjinä jatko2- ja mölliryhmät, joten olinpa kuskaamassa esteitä radalle ja radalta, vaikken ratahölönä paljoaa kerinnytkään puuhastella, kun jokaisessa luokassa starttasi koira.

MÖLLILUOKKA

Päätin, että katson radan läpi ja jos iskee himo päälle, niin ilmoittaudun Lunan kanssa. Olihan siinä vaikeita kohtia, mutta silti päätin ottaa härkää sarvista.

Radalla oli jopa ihan hyviä ja vauhdikkaitakin kohtia. ;) Aloitus oli ihan säpäkkä puomin alastulolle asti, valssilla hypylle, jonka Luna alitti kaksi kertaa... Kolmannella kerralla loikkasi yli, vaan kyllä sai ohjaajakin tosissaan sen eteen töitä tehdä.

Putkesta alkoi taas vauhti, joka jatkui periaatteessa Aan alastulolle saakka ihan nätisti. Kovasti Lunan kanssa vaan saa juosta, melkein ulkokaarteissa (vaikkei nyt sentään putkia ulkopuolelta sentään). Aan jälkeinen hyppy meni taas tahkoamiseksi, siinä taisi tulla meille viimeinen kielto ja viimeistään siinä kohti hylky (ellei se kerinnyt tulla jo nelosaidalla puomin jälkeen...).

Hirvittävää pinkomista loppusuoralla, en uskaltanut viimeiseen putkeen takaaleikata, vaikka se olisi kyllä säästänyt vähän omia metrejä. Viimeisen aidan Luna taas kielsi kertaalleen. Kovasti oli ainakin ohjaaja hengstynyt ja lähes maitohapoilla Lunan kanssa radalla juoksemisen jälkeen.

Laskettuna Luna meni tällä radalla parhaimmillaan 10 estettä putkeen ihan nätisti (vitosaidalta Aalle) eli sinänsä ihan mahdollisuuksia on, vaikka kyllähän mamman kanssa saa rutkasti paljon enemmän tehdä hommia kuin Ursan kanssa, joka tekee jo viittauksestakin - rautalangasta vääntäminen voi mennä raskaaksikin.

Nyt ollaan kuitenkin tehty Lunan kanssa ihan kokopituinen rata kuitenkin (20 estettä, noin 130 "räsäsmetriä", ihanneaika 60). Joku kynnys ylitetty.

ALOKASLUOKKA

Alokasluokassahan virallisissa kisoissa startanneilla koirakoilla ei ole sijoittumismahdollisuuksia. Meillä jäi muutenkin Ursan kanssa radalla pyörähdys lyhyeksi, joten eipä siinä..

Alku lähti liikkeelle hypyllä ja renkaalla, seuraavan esteen elikkäs puomin ylösmeno meni loikaten, alastulo ok. Putkeen, aita, aita ja tarkoitus oli laittaa koira putkeen. Ursa kävi suulla ja selkeästi mielessä kävi, että siitä sisään, mutta silti loikki käteni yli puomille. Palkkasin lastulon ja rauhoitin kunnolla kahden nakin verran ja paineltiin pois.

Tulos siis HYL, ihanneaika taisi olla jotain 55 tai ehkä jopa 60, vaikka eihän se meihin sitten lopulta vaikuttanut.

KONKARILUOKKA

Parin hyllyn jälkeen meni kuitenkin hienostikin vihdoin. :)

Alku oli vaikein, kolme valssia peräkkäin, vaan selvittiin Ursan kanssa ihan sujuvasti kieputuksista. Loppurata olikin sitten melkoisen helppo.

Suoriuduttiin radalta ajalla 45 ja risat (ihanneaika 55s) ja plakkarissa nolla, jolla sitten voitimme luokkamme. :D Konkarikoirat palkitaan säkäluokkien kesken ristiin. Ykkösenä maxi Ursa, kakkosena medi Selma, kolmonen ei jäänyt mieleen.

Ainoa nollan tehnyt koirakko oltiin jokatapauksessa, nättiä menoa Ursalta, vaikka puomin ylösmeno olikin taas hilkulla. Ilmeisesti joku tassunosa kontaktipinnalle osui, vaikka itse kerkesin jo ajatella, että vitonen päjähti.

Puomin ylösmenolle nami nyt tulevissa treeneissä taas.

Ei kommentteja: