keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Putkijarruja.

URSAN TREENIT 12.9.2011
kouluttaja Heidi Turunen

Maanantaina oli Heidin vetämät agitreenit. Viime viikolla kävin seuraamassa treenejä ja tutustumassa rataan ilman koiraa (Ursalla juoksut) ja nyt oli kivaa päästä itsekin treenaamaan. 17 estettä, pari kertaa pääsi suorittamaan puomin per rata ja kertaalleen Aan, joten kontaktitreeniä oli luvassa. Teemana putkijarrutukset.

Ursan kanssa tehtiin vallan 0-rataa. :) Hyvin siis meni. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että puomin kaikki kontaktit oli tosi napakoita ja nopeita. Putkijarrut meni hyvin, joskin pari kertaa Ursa kävi vähän pitkällä, pitää vain itse olla tosi päättäväinen jo putkeen mennessä. Treenattiin kahdessa sessiossa. Toisella kerralla hain vähän rytmiä jarrutuksiin ja yritin löytää sen rajan, kuinka paljon pysähtyvää liikettä Ursa minulta sietää, että vielä jatkaa putkeen. Kaikkia jarruja ei pystynyt laittamaan pohjaan, muuten Ursa stoppasi. Nytkähdykset kyllä kestää.

Aan menin oikealta puolelta ja putkeen ohjasin Harrin viime torstaisin opein vastakkaisella kädellä, joka toimi hyvin.

Keppien jälkeiselle hypylle tehtiin pari kertaa saksalainen ja parilla kertaa meidän bravuuri "pakkopersjättö", josta Heidi oli innoissaan. Ilmeisesti tämä on joku meidän ihan oma juttu... Kyseli ja kuivaharjotteli ja meinasi, että tätä pitää ruveta treenaamaan itsekin. Heidi on harrastanut agilityä varmaan 15 vuotta ja ovat todella guruja Allun kanssa tässä. Suhteellisen jännät tunteet, kun osasin näyttää ja kertoa Heidille jotain uutta. Pakkopersjätöllä kerkesi putken päähänkin vastaanottamaan koiraa, joten ei välttämättä vaadi putkijarruakaan. Saatiin ainakin tosi napakka käännös hypylle, kun juoksin putken suulta nappaamaan Ursaa nenästä.

No problems. Ursa on kyllä huipputyyppi!

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Miten pakkopersjättö eroaa tavallisesta? Pitäisi melkein nähdä videopätkää tästä. Me halutaan kans kokeilla, niinkun kirjoitin persjätöt on ihan parasta meille. :)

sosuka kirjoitti...

Tämä pakkopersjättö on mun ihan oma termi. ;) Sillä voi olla joku korrektimpikin nimi tai sitten kukaan ei ole keksinyt sitä vielä. Parhaiten pääset ehkä jyvälle, kun mietit pakkovalssia, mutta samassa kohtaa missä tekisit valssin teetkin sijaan persjätöt.

Täytynee ottaa videolle joku kerta. ;)

Perjätöt on meillekin ihan parasta. :)