maanantai 19. syyskuuta 2011

Perusohjaukset säätöön.

URSAN 3.LK KILPAILEVIEN AGILITYTREENIT
kouluttaja Päivikki Partinen

Päivikki veti tekniikkatreeniä kuudella hypyllä. Säädettiin samat kiemurat ensin valsseilla ja sitten toinen kierros oman valinnan mukaan joko persjätöillä tai takaaleikkauksilla. Tein itse jälkimmäisen kierroksen persjätöillä. Kotiläksyksi jäi sitten treenata se kolmas versio itsenäisesti ja ottaa myös jo treenatut ohjaukset ensimmäistä hyppyä takaa lähestyen (ensimmäiselle hypylle ohjaus pakkovalssilla/-persjätöllä/-takaaleikkauksella niin, että jää vähemmän etumatkaa).

Siitä on aikaa, kun joku on oikeasti katsonut mun valssitekniikkaa ja olihan siinä hiomista. Väkisin meinasi linja karata. Ajoituksessa ei niinkään ollut niin paljon pielessä, mutta oma linja heilui niin, että tein Ursalle aavistuksen pidempää matkaa mitä ihannetapauksessa. Helposti läksin myös peruuttelemaan sen sijaan, että vain kääntyisin valssilla ympäri ohjaussuuntaa vaihtaen. Tehtiin aika pitkä rataantutustuminen ja Päivikki tsekkaili räikeimmät virheet jo siinä vaiheessa.

Persjätöillä tein samaa linjan heiluttamista, joskin ei yhtä paljon mitä valsseilla. Pääosin rytmitysongelmaa. Persjätöt olivat oikea-aikaisia, mutta päädyn uukkarikäännöksessä rytmitys puuttui ja ajauduin liian eteen ja sitä myöten Ursan hyppy ei ollut tiukkuudeltaan optimaalinen. Kerran tuli kolmanneksi viimeinen sivuttaisrima alas, todennäköisesti juurikin siksi, että Ursa ajautui vähän hankalalle linjalle.

Itsenäisessä treenipätkässä jatkettiin viime viikkoisella putkijarruteemalla. Ei kummaa ihmeellistä, sain palkattua Ursaa hyvistä käännöksistä. Itsenäisesti otimme myös keppejä namille (takaaleikkauksia suljettuun kulmaan) ja Aan kontaktia. Onnistui hienosti!

Ei kommentteja: