sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Hyytävät kotikisat.

URSA - JATin AGILITYKISAT 27.11.2010, Laukaa
tuomari: Johanna Nyberg

A-kisa, maxi3, tulos 0/-1,22, sij. 5./36 (nopeus 3,67m/s)
B-kisa, maxi3, tulos 5/-1,55, sij.7./xx (nopeus 3,68m/s)

Päivän ekarata oli oikein sujuva ja hyväfiiliksinen. Puomi oli vähän hidas, jostain syystä Ursa rupesi himmailemaan alastulo-osan puolessa välissä sen sijaan, että olisi tullut reippaasti alas asti. Myös kepeille mennessä matkaan tarttui aivan aavistuksenomainen ylimääräinen 'en-ole-ihan-siinä-missä-minun-pitäisi-olla' -olo. Treenikavereiden kommenteissa saatiin kyllä kehuja sujuvuudesta ja siitä, että ohjauslinjat olivat hyviä ja vauhti pysyi tasaisena kokoajan.

Tokarata oli myöskin varsin hyvä, pieniä epäsujuvuuksia lukuunottamatta. Tein alkuohjaukset vähän eritavalla kuin muut. Ursa oli 8:lle esteelle asti (tai tarkemmin ajatellen kyllä ihan kepeille (este 11) ) vasemmalla puolellani. Pussi siis päällejuoksuna. Se ei ollut niin hyvä tapa kuitenkaan, kuin mitä mietin, Ursa kerkesi haukahtaa kerran kysyvästi ja itse jouduin työntämään vähän liikaa, vaikka ihan edettiin kokoajan oikeaan suuntaan. Lopputuloksena radalta vitonen. Kepeille tultiin aivan avoimesta kulmasta ja tarkoitus oli tehdä se ohjattuna. Pääsin ihan hyvin irti Ursasta, joten ehdin ohjauskohtaan ihan hyvissä ajoin, vaan silti meni ohjattu pujottelu pipariksi. Vaikka ollaan tehty näitä kyllä joskus paljonkin, niin tarkemmin ajatellen, ollaan viimeksi käytetty tätä tyyliä treeneissä tai kisoissa viimeksi kesällä. Kaipa ne taidot oli vähän hukassa ja Ursa ymmällään. Jouduin korjaamaan kepeilletulon, josta virhe. Loppu ok. (Joskin 16-putkesta Ursaa 17-hypylle viedessäni kantapääni kävi pari senttiä puomin puolella, tunsin sen kantapääni alla. Mietin, että tästä joku tarkka tuomari olisi kyllä sakottanut, mutta tällä kertaa se meni silmien ohi ilmeisestikin.)

Kontaktit olivat hyviä tänään (eilen). Varsinkin viimeisen radan puomin ylösmeno oli juuri sellainen, kun toivon sen tulevaisuudessakin olevan. Aivan pieni pysähdys ja siitä reippaasti käskyllä etenemään.

Pakkasta oli 10-15 astetta siten, että se kiristyi iltaa kohti mennessä. Oma päivä oli tosi pitkä, kun ensin vein Haikkaa kakkosissa ja sen jälkeen Ursaa kolmosissa, niin kisapaikalla (Polleparkki, Laukaa) tuli oltua tuntikausia. Palelsi. Ursa oli mukana koko päivän, joten takuulla sekin oli jäässä. Koiran ja itseni lämpimänä pitäminen oli haastavaa. Lenkillä ja radalla kyllä veri rupesi kiertämään, mutta se jämähti aika pian, kun oli paikallaan. Huomiseksi on luvattu vielä hyytävämpää keliä, kun samalla paikalla on LAUKAn järjestämät kisat. Katsotaan miten selvitään haasteista.

Ei kommentteja: