torstai 30. lokakuuta 2008

Kissanruoan voimalla.

LUNAN MÖLLIAGITREENIT 27.10.08.

Talvikausi alussaan. Tällä kaudella meitä koulii Partisen Päivikki, joka on asiansa osaava ja kokenut kouluttaja. Uskon, että saadaan Päivikin koulutuksista paljon irti.

Lunan maanantain treenit olivat taas taattua Päivikki-tavaraa. Positiivisessa hengessä rautalangasta väännettyä tekniikkatreeniä, jossa pääpaino oli ohjaajien kouluttamisessa.
Käytiin läpi perustekniikat lähinnä niin, että kouluttajalle muodostui kuvaa siitä mitä porukka osaa. Tällä kertaa kato vain oli käynyt niin, että koulutettavia oli vain kaksi Luna ja Beo. Saatiin oikein kunnollista yksityisopetusta.

Lunan kanssa kissanruoan keksiminen motivaattorina oli ihan loistojuttu. Lunassa on potkua ja intoa aivan eri lailla, kun se tietää saavansa palkaksi jotain sellaista, mitä se todella arvostaa (täytynee keksiä toinen yhtä motivoiva palkkio, jotta voi vaihdella tarvittaessa - naudan/possun suikaleet?).

PERUSOHJAUSTEKNIIKAT

Valssi. Tiedän olevani aina vain myöhässä. Todella rohkeasti ja sutjakkaasti saa valsseja tehdä, jotta niistä tulee sujuvia. Tehtiin kuitenkin onnistunutta niin, että Päivikki oli palkkaamassa toka-aidan takana ja lopulta Luna sai palkkaa vasta kolmen aidan takaa. Itse piti pysytellä ohjaussuoralla.

Persjätöt olivat aika villejä, vaan yhtäkaikki melkoisen mielenkiintoisia. Kääntö tapahtuu niin ajoissa, että väliin tuntuu, että liiankin aikaisin. Teoriassa kääntyä jo ennen kuin koira ponnistaa. Vaikeaa, haastavaa, kiintoisaa ja metkaa. Myöhässä sitä alkuun on (tämä liittyy aina kaikkeen...), kun saatiin sujuvaksi kahdella aidalla lopetettiin siihen.

Takaaleikkauksessakin sai säätää vähän. Nyt lähinnä oman kropan kanssa, niin että näyttää koiralle selkeästi rintamasuunnalla sen hypyn joka pitää hypätä. Säätöä vallan vain, mutta äärimmäisen iloinen olen siitä, että Lunalla oli selkeästi into päällä, se halusi tehdä (tai no - saada palkkaa...) ja vaudilla painalsi menemään laukka-askelin. Ei paha ollenkaan.

KONTAKTIT

Päivikki katasti myös itse kunkin kontaktit. Lunan kanssa ei näissä ongelmia, vaan vauhtia pitää näihinkin saada. Ehkä rupean tarjoilemaan kissanruokaa näissäkin kohdissa. Keinun alasmenolla namit takaisin maahan, ehdottomasti! Hämilleen se menee jos ei namia maasta saa, samoin nenä ei enää näytä alas ja keinu ei laske niin vikkelään.

(Täytyy ajatella keinun rämäyttämisen opettamista ja bujalautaa! Ainakin seuraavaksi tulevalle agipennulle voisi funtsai keinutekniikoiksi ja tasapainon kehittämiseksi. Näistä jutskailtiin lopuksi.)

Ei kommentteja: